Englandsresan 2019

Engelska trädgårdar i juni 2019!

 

Sörmlands STA och Eskilstunaavdelningen i samarbete med Resekompaniet anordnar en resa till Englands trädgårdar den 11/6-14/6 2019

En resa med sagolik natur, egendomen Chartwell med sin underbara trädgård där Winston Churchill tillbringade sin lediga tid.

Sissinghurst garden en liten pärla bland trädgårdar.

Great Dixter Garden trädgården som skapades av Christopher Lloyd, en färgstark personlig trädgård.

 

11/6-2019 (utresa)

Anslutning från Eskilstuna och Södertälje till Stockholm/Arlanda, vidare med direktflyg till London/Gatwick. Vid ankomsten väntar guide och buss för att ta oss till vårt första besök Borde Hill Garden, Haywards Heath. Här intar vi vår gemensamma lunch på Café Elvira. Borde Hill Garden är en stor privat visningsträdgård som skapades i början av 1900-talet av kapten Stephenson Clarke. Här finns bl.a. en rosenträdgård, en exotisk trädgård, parklandskap, italiensk trädgård m.m. Efter vårt besök reser vi mot vårt hotell beläget i Eastbourne, en charmig kuststad. Incheckning på våra rum därefter gemensam välkomstmiddag på vårt hotell.

 

12/6-2019 (Chartwell och Julia Jarman)

Frukost

Med buss och guide skall vi i dag resa igenom ett vackert landskap mot Chartwell. Ingen byggnad förutom 10 Downing Street är mer förknippat med Winston Churchill än egendomen Chartwell i Nordvästra delen av grevskapet Kent. Detta var hans hem mellan 1922 och 1965. Här visas han och hans hustrus stora talang för trädgårdsdesign. I dag ägs och förvaltas denna trädgård av National Trust. Även om själva huset och målarateljén är det främsta finns här en trädgård som är både intressant och vacker med rosenträdgården, vattenträdgården och den gamla köksträdgården. Inom området finns en fin lunchrestaurang med grönsaker från den egna odlingen. (lunch på egen hand)

Vi fortsätter mot Pembury för att besöka en privat trädgård. Mrs Julia Jarman som bit för bit erövrat den styva leran i Kent och åstadkommit en livfull och spännande trädgård.

Ett blått lusthus tronar effektfullt vid en damm kantad av liljeväxter i starka färger och längre upp i backen ringlar klätterrosor och klematis ovanför perennrabatter, bärbuskar och låga fruktträd.

Åter tillbaka efter en innehållsrik dag intar vi en gemensam middag på hotellet.

 

13/6-2019 (Sissinghurst och Great Dixter Garden)

Efter frukost beger vi oss mot Ashford och Sissinghurst garden, en liten pärla bland trädgårdar som skapades av Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson. Denna trädgård är ett magnifikt exempel på trädgårdskonst och har tjänat som inspiration världen över. Tornet med Vitas arbetsrum är en upplevelse. Efter besöket reser vi den korta sträckan till den lilla staden Rye för en gemensam pub-lunch ”Fish and Chips”.

Under eftermiddagen besöker vi Great Dixter Garden, en trädgård skapad av Christopher Lloyd. Denna trädgård är en mycket färgstark och personlig trädgård som även omges av vackra medeltida byggnader, bakom trädgården finns en liten plantskola och en presentshop. Åter tillbaka vid vårt hotell sen eftermiddag.

Gemensam avskedsmiddag på en trevlig restaurang

 

14/6-2019 (Wisley Garden och hemresa)

Frukost, utcheckning

Efter att vi packat vår buss besöker vi RHS Wisley Garden, Engelska trädgårdssällskapets (RHS) visningsträdgård i Surrey.

Här finns alla trädgårdstyper representerade, såsom vild trädgård, rosor, blandade rabatter och fruktodlingar. I shopen finns trädgårdslitteratur och presenter med trädgårdsanknytning, här finns även växtförsäljning. Gemensam lunch på Wisley restaurang, därefter vidare till flygplatsen för hemresa.

Direktflyg från London/Gatwick till Stockholm/Arlanda.

Efter att vi fått vårt bagage väntar vår buss för resa till hemorten

 

Flygtider: (vi reserverar oss för eventuella tidtabellsändringar)

10.35 Avgång Stockholm/Arlanda

12.10 Ankomst London/Gatwick

17.00 Avgång London/Gatwick

20.20 Ankomst Stockholm/Arlanda

Hotellet:

Cavendish Hotel, ett 3,5-stjärnigt hotell beläget endast 1 minuts promenad till stranden. Hotellets restaurang och bar med utsikt över strandpromenaden. Wi-Fi finns tillgängligt i hela byggnaden (mot en extra kostnad) Alla rum med bad/dusch/wc, TV, hårfön, vattenkokare för te/kaffe. Bufféfrukost serveras mellan 07.00-09.30

 

PRIS: 11.395:- vid 30-35 betalande resenärer

PRIS: 10.750:- vid 36-45 betalande resenärer

Enkelrumstillägg: 1.200:-

 

I Priset ingår:

Anslutning Arlanda t/r

Flygresa t/r inkl. skatter och bagage

3 nätter del i dubbelrum

3 frukostar

3 lunch exkl. dryck

3 middagar exkl. dryck

Utflykter enl. program samt aktuella entréer

Svensk guide under hela vistelsen

 

Anmälan tas emot av Ann Brodd på Resekompaniet, telefon 016 51 01 51, vardagar 9–12 och 13–16, med start torsdagen den 15 november 2018 och senast 11 januari 2019.

 

Vid bokning får ni en bekräftelse med två inbetalningskort, ett med anmälningsavgift på 1 500 kronor – ska betalas inom 10 dagar från bokningsdagen - och ett med slutbetalning med förfallodag 29 april 2019.

 

Vid frågor kontakta Ann på Resekompaniet 016–510151, e-post ann.resekompaniets@telia.com 

Gudrun Semmelhack mail:gudrun.semmelhack@telia.com

Lena Larsson mail: lena@hagberga.com

 

 

 

 

 

 

 

 

'Guyens Maifeuer'